Dirigent

 

Jan Schoonenberg

Het orkest staat onder leiding van een professionele dirigent. Dat is Jan Schoonenberg. Hij is de enige volwassene in dit orkest en is sinds ... 2011 onze dirigent. Hij weet als geen ander hoe het er in het AIO aan toegaat, want als jongen heeft hij zelf meegespeeld.

Jan: "Als jongen van 11 jaar zag ik dat eerst niet zitten om in zo’n ‘braaf orkestje’ te gaan meespelen. Niets bleek minder waar! Het AIO speelt niet alleen klassieke muziek! Beethoven wordt afgewisseld met filmmuziek van James Bond tot de Beatles."


Jan: "Gelukkig heb ik mij laten ompraten door mijn viooldocent. Later ben ik gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ik mijn muzikale talenten verder ontwikkelde. Ik heb zelfs mijn vrouw leren kennen in het AIO. “Zij heeft later ook als oud-orkestlid tournees begeleid naar Curaçao, Finland, Tsjechië en Spanje.

Het is nog steeds zo, dat het AIO eens in de twee jaar op concertreis gaat en dat dat georganiseerd wordt door oud-leden. Daar wordt hard voor gerepeteerd en worden er ook een paar concerten gegeven om de reis gedeeltelijk van te bekostigen. Ook ontmoeten we een jeugdorkest van daar. Zo’n reis is altijd heel erg gezellig."