RecensiesAIO en Arnhem Sinfoniëtta geven concert in Diaconessenkerk

Gepubliceerd: 21 jun 2012 04:07 Laatste update: 21 jun 2012 04:07 Gemeenteberichten

ARNHEM - Twee Arnhemse orkesten geven op zondag 24 juni samen een concert in de Diaconessenkerk: het Arnhems Interscholair Orkest (het AIO) en Arnhem Sinfoniëtta. Op het programma staat muziek van onder meer Antonin Dvorák, Wolfgang Amadeus Mozart en Georg Friedrich Händel.

Beide orkesten spelen klassieke muziek, maar zijn toch heel verschillend. Het AIO, dat geleid wordt door dirigent Jan Schoonenberg, bestaat geheel uit scholieren, in leeftijd variërend tussen de elf en twintig jaar. De gemiddelde leeftijd van de orkestleden van orkestleden van Arnhem Sinfoniëtta ligt aanmerkelijk hoger. Dit orkest staat onder leiding van dirigent Dick van Gasteren. Tijdens het concert in de Diaconessenkerk spelen de orkesten elk afzonderlijk, en ook gezamenlijk.

Slavische dansen
Op het programma staan onder meer enkele Slavische dansen van Dvorák en een concert voor orgel en orkest van Händel. Solist in dat concert is Erik Zeillemaker, een van de vaste bespelers van het orgel in de Diaconessenkerk. Hij speelt ook de solopartijen in twee kerksonates van Mozart, charmante muziek die niet vaak wordt uitgevoerd. Het is de eerste keer dat deze beide orkesten samen optreden.

* Aanvang: 19.00 uur in de Diaconessenkerk, Izaak Evertslaan 11. Kaarten zijn te koop aan de zaal.of in voorverkoop bij orkestleden. Toegang: € 10,- kinderen en studenten € 5,-. Meer info: www.arnhem-sinfonietta.nl